Welk contract voor u?

Contractvormen

Voor kwekers zijn de kwekersrechterlijk beschermde soorten niet meer uit het sortiment weg te denken. Van Vliet New Plants biedt kwekers de mogelijkheid het sortiment uit te breiden met nieuwigheden. Maar hoe werkt zoiets?

Wanneer u uw sortiment wilt uitbreiden met een soort van Van Vliet New Plants, neemt u contact met ons op. Wij beoordelen of er nog licentiecontracten kunnen worden uitgeschreven voor deze soort en of uw bedrijf aansluit in ons netwerk.

Er zijn vijf contractvormen.

Testcontract

Een testovereenkomst biedt u de mogelijkheid om een soort te testen op vermeerderbaarheid, teelttechnische eigenschappen, bloeiprestaties en marktwaarde. Met een testovereenkomst kunt u zelf bekijken of de soort echt bij u past. U mag het product echter nog niet verkopen.

Licentiecontract per opgave

De licentie per opgave biedt u de mogelijkheid een soort te vermeerderen en te verkopen. U krijgt in januari en juli een opgaveformulier waar u de verkopen van het afgelopen half jaar op invult. Hierover ontvangt u vervolgens een licentierekening.

Licentiecontract per etiket

Het licentiecontract per etiket biedt u de mogelijkheid om een soort te vermeerderen en te verkopen. U betaalt vooraf de licenties over de aangekochte etiketten. Een eigen etiket ontwikkelen is ook mogelijk. Deze ontwikkeling loopt via Van Vliet New Plants die een etiket beoordeelt alvorens het voor productie mag worden vrijgegeven.

Labelcontract

Het labelcontract bied u de mogelijkheid planten zonder etiket aan te kopen, die u vervolgens verkoopt met uw zelfontwikkelde etiket. Van Vliet New Plants moet door middel van een vrijwaringsbewijs van uw leverancier op de hoogte worden gehouden van het aantal planten dat aan u is verkocht (LET OP! Hier moet u zelf ook voor tekenen om te zorgen dat dit daadwerkelijk gebeurt). Zo heeft u de vrijheid uw eigen etikettenstijl aan te houden voor een soort die u niet zelf in vermeerdering heeft.

Snijbloemen contract

Met dit contract heeft u de mogelijkheid om snijbloemen of snijtakken te produceren en te verkopen. In Juli en Januari ontvangt u een formulier van ons waarop u kunt aangeven hoeveel er verkocht is. Aan de hand van deze specificatie ontvangt u vervolgens een licentiefactuur van ons.

Welk contract voor u?

Wilt u weten welk contract het beste op uw wensen en mogelijkheden aansluit? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van hulp bij de keuze van het beste contract voor uw situatie.

Lees meer