Euonymus fortunei 'Mickaela' (pbr)

De veelzijdigheid van de vele cultivars van Euonymus fortunei is overbekend. Het zijn gemakkelijke wintergroene heesters die een hoge gebruikswaarde hebben. De nieuwe 'Mickaela' vormt hier geen uitzondering op. De plant valt direct op door de vrolijk gekleurde bladeren. Deze zijn goudgeel tot lichtgeel met een smalle donkergroene rand. Ook de twijgen zijn lichtgeel. Als het jonge blad in het voorjaar uitloopt is het frisgroen, wat prima een contrast geeft met het oude blad.

'Mickaela' is een opvallend laagblijvende cultivar die circa 60 cm hoog zal worden. Dit maakt de plant prima geschikt als bodembedekker of als groepsbeplanting. Met name in combinatie met donkere kleuren (blauw, violet) kunnen fraaie effecten gecreëerd worden. Vanwege het bonte blad is 'Mickaela' ook prima geschikt om in een grote pot op terras of balkon te worden gezet. In een pot zullen de takken sierlijk gaan hangen zodra ze over de rand groeien.

Zoals ook de andere cultivars van Euonymus fortunei is ook 'Mickaela' geschikt voor vrijwel iedere bodem. De plant heeft een voorkeur voor halfschaduw, maar ook in de volle zon zal 'Mickaela' prima gedijen.   

Plant

Euonymus fortunei 'Mickaela' (pbr)
PVR:
Plant Patent USA: PP16,789
Licentie: € 0,30

Winnaar

B. and V. Nurseries

SkerriesTel: 00353-18412786
Rathmooney Co. Dublin
Ierland

Sublicentiehouder

Nederland

Van Vliet New Plants

Stroeërweg 14Tel: 0342 - 444 344
3776 MJ Stroe

Agenten

Amerika

Concept Plants BV

Brunel 21Tel: 030-2745044
3401 LJ IJsselstein

 


site by: www.designontwerp.nl

We use cookies to give you the best possible online experience. Find out more.